Eijffinger gordijnstoffen

Maak uw eigen sfeerwijzer

Weet u welke sfeer bij u past? Zoek het hier zelf uit zodat u gemakkelijker uw eigen interieur kan veranderen. Plaats de beelden op uw prikbord. Als u deze uitprint kunt u er gelijk mee naar onze winkel!

Maak hier uw sfeerimpressie

 

Voorjaarscollectie 2015 Eijffinger gordijnstoffen

Stof
De samenstelling van een stof kan uit één enkele grondstof bestaan, maar ook uit een menging van een aantal grondstoffen. Wij behandelen hier alleen de belangrijkste grondstoffen met hun eigenschappen.

 

Natuurlijke vezels

Katoen
Katoen is sterk en slijtvast, goed vochtabsorberend, bestand tegen persen en strijken bij hoge temperatuur en goed wasbaar is motecht, buigzaam en heeft geringe neiging tot elektrostatische oplading. Nadelen zijn de neiging tot kreuken bij het wassen, de krimp bij het wassen en de brandbaarheid. Deze nadelen kunnen verholpen worden door passende veredelingsbehandelingen.

Vlas (linnen)

Linnen is de sterkste van alle natuurlijke vezels. Het is vormvast, luchtig, vochtabsorberend en loogvast. Het is niet kreukvrij, maar kan met toevoeging van synthetische garens kreukherstellend worden gemaakt.

Wol
Wol is een goede warmte-isolator en is in staat om veel vocht (waterdamp) op te nemen, zonder dat het vochtig aanvoelt. Wollen stoffen zijn redelijk brandvertragend. Wol is zeer elastisch materiaal en laat zich gemakkelijk vervormen. Gevaar voor vervilten is betrekkelijk, er komen steeds meer wollen stoffen op de markt die machinewasbaar zijn.

Zijde
Zijde is elastisch, kreukherstellend, glanzend, soepel, licht, zeer fijn en goed vochtopnemend, maar is niet erg duurzaam. Onder invloed van zonlicht kan de kleur snel verbleken. Zijde moet om deze reden dan ook gevoerd of gemoltoneerd worden als het als gordijn wordt toegepast.

 

Synthetische vezels

Polyester, Acryl en Polyamide
De bekendste "uit chemische producten" gewonnen synthetische vezels zijn polyester, acryl, polyamide. De overeenkomst tussen deze vezels is dat ze kreukherstellend zijn bij vakkundig wassen. Ze krimpen niet. Ze zijn bestand tegen bacteriën en schimmels (het weer), licht in gewicht en snel drogend. Elektrostatische oplading mogelijk. Bestand tegen ontvlekkingsmiddelen.
knop-meer-info